Αργυρό Βραβείο για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΦΑΙΑ της Olix Oil

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019- Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

Άλλη μια διάκριση για τα προϊόντα μας παγκοσμίως

  


Το ΑΦΑΙΑ, ένα από τα καλύτερα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα παγκοσμίως, λαμβάνει ακόμη μια ακόμη αναγνώριση της αξεπέραστης ποιότητάς του κερδίζοντας το Αργυρό Βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιολάδου NYIOOC 2019, που πραγματοποιήθηκε αυτή την άνοιξη στη Νέα Υόρκη.


Όλα τα ελαιόλαδα μας παράγονται από τις ελιές της ποικιλίας Κορωνέικη και από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λακωνίας Πελοποννήσου. Η θαυμάσια και σπάνια γεύση και υφή της συγκεκριμένης ελιάς είναι ο λόγος που χαρακτηρίζεται και ως η «Βασίλισσα» των ελιών, επιτρέποντάς μας να παράγουμε ένα πολύ ξεχωριστό ελαιόλαδο. Η ελαιοσυγκομιδή αρχίζει νωρίς όταν οι ελιές είναι άγουρες, μικρές και πράσινες. Οι άγουρες ελιές είναι ο λόγος που το ελαιόλαδο είναι χαμηλό σε οξύτητα και ταυτόχρονα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες. Το ελαιόλαδο από τις ελιές της Κορωνέικης ποικιλίας, έχει μια ελαφριά πικάντικη γεύση, με απαλή υφή, ενώ είναι ελαφρώς πικρό.


Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός ελαιολάδου NYIOOC, που διοργανώνεται κάθε άνοιξη στη Νέα Υόρκη, είναι ο μεγαλύτερος και πιο διάσημος διαγωνισμός ελαιολάδου στον κόσμο και ο ετήσιος κατάλογος των βραβευμένων βραβείων θεωρείται ευρέως ως ο επίσημος οδηγός για τα καλύτερα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα του έτους.


Ο διαγωνισμός του 2019 συγκέντρωσε πάνω από 900 συμμετοχές από 26 χώρες που συμμετείχαν - η μεγαλύτερη ποικιλία από Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα που έχουν συγκεντρωθεί ποτέ σε ένα μέρος!
Η ετήσια εκδήλωση διοργανώνεται από την εφημερίδα Olive Oil Times, την ανεξάρτητη έκδοση για την αξιολόγηση στον τομέα και την πιο αναγνωρίσιμη πηγή ειδήσεων και πληροφοριών για το ελαιόλαδο παγκοσμίως.


Η Olix Oil International είναι μια νεοσύστατη (2011) εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλες τις πτυχές της βιομηχανίας ελαιολάδου. Έχει δύο βασικούς τομείς δραστηριότητας: βρώσιμα και μη εδώδιμα έλαια. Το ελαιόλαδο Olix παράγει, συσκευάζει και εμπορεύεται εδώδιμα έλαια σε όλο τον κόσμο.