Ηλιέλαιο

Το ηλιέλαιο είναι ένα μη πτητικό έλαιο που παράγεται από την έκθλιψη των σπόρων του ηλίανθου.

Το ηλιέλαιο χρησιμοποιείται συνήθως σε τρόφιμα ως έλαιο τηγανίσματος και σε καλλυντικά σκευάσματα ως ενυδατική κρέμα.

Το ηλιέλαιο που παράγεται με ψυχρή έκθλιψη, έχει κεχριμπαρένιο χρώμα με ήπια και ευχάριστη γεύση. Το εξευγενισμένο ηλιέλαιο έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Όντας εξαιρετικά ελαφρύ με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά, το ηλιέλαιο προτιμάται συχνά σε σχέση με άλλα έλαια όπως το καλαμποκέλαιο, το σογιέλαιο, το κραμβέλαιο και άλλα έλαια που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα. Οι εξαιρετικές ιδιότητες λείανσης και η μεγάλη διάρκεια ζωής του, το καθιστούν ιδανικό για καλλυντικά παρασκευάσματα.

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση ανά
Εμφάνιση ανά σελίδα

Private Label

ΗΛΙΕΛΑΙΟ olixoil.category.subtitle25

περισσότερα

Έχετε ερωτήσεις για τα προϊόντα μας;

Μην διστάσετε να μας ρωτήσετε!

επικοινωνήστε